Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΙΤΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ 2016

ΕΚΤΟΣ ΕΣΠΑ 40.000 ΠΑΙΔΙΑ - ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/9, ΣΤΙΣ 9 Π.Μ. ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πριν λίγες ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα για τα βρέφη και τα νήπια που θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Και η φετινή διαδικασία εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό “σφαγείο” καθώς χιλιάδες γονείς αντίκρισαν στο ειδικό σύστημα της ΕΕΤΑΑ το μήνυμα «ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ VOUCHER ΛΟΓΩ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ».
Αυτό γίνεται επειδή η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μείωσε περαιτέρω το -ούτως ή άλλως- ελλειπές κονδύλι για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και έτσι σχεδόν 40.000 παιδιά, δηλαδή η μία στις τρεις αιτήσεις που πληρούσαν τις προυποθέσεις, «κόπηκαν». Κι όμως οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν το θράσσος να συνεχίζουν την κοροϊδία ότι δήθεν είναι «περισσότερα τα παιδιά που ωφελούνται σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση». Πρόκειται για χυδαίο εμπαιγμό χιλιάδων γονέων που έχουν έρθει σε αδιέξοδο.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα προβλήματα που θα υπάρξουν για χιλιάδες γονείς -εργαζομένους και μη- θα είναι τεράστια, αφού λίγοι έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιον, κι ακόμη λιγότεροι είναι όσοι μπορούν να δώσουν τα υπέρογκα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό ποσά που ζητούν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί αλλά και οι δηματικοί για τροφεία.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά χιλιάδες γονείς και στο χώρο ευθύνης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και για αυτό το λόγο χρειάζεται άμεση οργάνωση και δυναμική απάντηση ώστε να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αυξήσει τα κονδύλια για να καλύψει όλα τα παιδιά που οι γονείς τους πληρούσαν τα κριτήρια του προγράμματος.
Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογός μας καλεί στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη, στις 9 το πρωί, στο υπουργείο Εσωτερικών (πλ. Κλαυθμώνος).
Παράλληλα καλούμε όλους τους γονείς -μέλη μας και μή- να ενισχύσουν τη δράση του Συλλόγου μας για να δημιουργηθεί ένα ευρύ αγωνιστικό μέτωπο που θα διεκδικήσει:
  • Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
  • Αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση των τροφείων.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: