Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Φίλες, φίλοι
Αυτές τις ημέρες γίνονται στους παιδικούς σταθμούς οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων γονέων.
Ζητάμε από όλους τους γονείς μέλη μας να μας ενημερώσουν για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στο σταθμό τους και φυσικά τους καλούμε να θέσουν υποψηφιότητα, για να μπορεί και ο Σύλλογός μας να έχει καλύτερη εικόνα και δράση στο χώρο του ΔΒΑ.
Επίσης, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσή μας σχετικά με οικονομικές απαιτήσεις του ΔΒΑ προς γονείς που έκαναν χρήση του προγράμματος ΕΣΠΑ 2015-2016,  σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 10/11/2016 αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου μας, κατέθεσε το παρακάτω υπόμνημα (αρ. Πρωτ.: 19081/ 10.11.2016) στο Βρεφοκομείο.



 ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς την Πρόεδρο
Το ΔΣ του ΔΒΑ

Θέμα: Για τις απαιτήσεις καταβολής τροφείων για παιδιά του ΕΣΠΑ 2015-2016.

Κ. Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ
Με το παρόν υπόμνημα, ο Σύλλογός μας, που εκπροσωπεί εκατοντάδες γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ευθύνης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας, θέτει υπόψη σας ένα θέμα που αφορά πολλούς γονείς που τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Όπως ενημερωθήκαμε από μέλη μας, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας, απαιτεί από γονείς που συμμετείχαν στο περσινό πρόγραμμα (2015-2016) του ΕΣΠΑ, να καταβάλλουν τα τροφεία για το διάστημα που το παιδί τους φιλοξενείτο στον παιδικό σταθμό, αλλά δεν είχε εγκριθεί η σχετική σύμβαση του ΕΣΠΑ.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για απαράδεκτο γεγονός καθώς:
  • Οι γονείς επιβαρύνονται οικονομικά, ενώ ο κύριος λόγος που κατέφυγαν στο ΕΣΠΑ ήταν ακριβώς για να γλιτώσουν τα δυσβάσταχτα -ειδικά στις σημερινές συνθήκες- τροφεία.
  • Παράλληλα, οι γονείς, που σε κάθε περίπτωση ήταν συνεπείς με τους όρους και τις προθεσμίες του διαγωνισμού, καλούνται να πληρώσουν την καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος, για την οποία δεν έχουν καμία ευθύνη.
  • Και όλα αυτά, τη στιγμή που το ποσό που διατίθεται, μέσω του προγράμματος, για κάθε θέση, υπερκαλύπτει το μέσο ποσό που δίνει κάθε γονιός (που είναι εκτός προγράμματος) για τροφεία, δηλαδή το ΔΒΑ δεν χάνει, αντίθετα κερδίζει οικονομικά.
Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι το ΔΣ του ΔΒΑ πρέπει να αποφασίσει:
  • Την διαγραφή των απαιτήσεων από τους συγκεκριμένους γονείς
  • Την επιστροφή ή συμψηφισμό του ποσού για όσους το έχουν ήδη καταβάλλει

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΓ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ         ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: