Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Φίλοι γονείς,
Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στη δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Ιούλη, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ενάντια στην απόφαση της συγκυβέρνησης να αλλάξει τον τρόπο χρηματοδότησης των σταθμών, μέσα από το ΕΣΠΑ.
Καταγγείλαμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών στην προσχολική αγωγή και εξυπηρετεί τους μεγάλους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε βάρος των δημοτικών. Απαιτήσαμε δημόσιους, δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, όχι μόνο απέρριψαν τις ανησυχίες μας, αλλά κάνοντας το μαύρο-άσπρο ισχυρίστηκαν ότι οι κυβερνητικές αλλαγές θα βελτιώσουν την κατάσταση.
Οι κυβερνητικές αιτιάσεις δεν μπορούν να γίνουν πιστευτές από εμάς που βιώνουμε καθημερινά την κατάσταση. Αντίθετα πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που προδιαγράφεται για τη νέα περίοδο λειτουργίας των παιδικών σταθμών.
Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους ρεπορτάζ ΜΜΕ για την κινητοποίηση της Δευτέρας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: