Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

12/5/2015 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ετος ιδρύσεως 2012 – ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 175239/8259/2012
ΤΗΛ.: 6972305976, 6978755281 EMAIL: sulvrefath@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

            Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε εκ νέου σοβαρές ελλείψεις στη σίτιση των παιδιών μας (πχ. κρέας, κοτόπουλο, ψάρι) που εκφράζεται και με συχνές αλλαγές στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο, με αποκορύφωμα την τελευταία εβδομάδα που δεν αναρτάται καν το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο των παιδιών. Επίσης παραμένουν οι ελλείψεις σε υλικά καθαριότητας και υγιεινής (καθαριστικά, χαρτιά υγείας), σε παιδαγωγικό υλικό ενώ οξύ παραμένει και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.
            Το ΔΣ του Συλλόγου κάλεσε τους εκπροσώπους γονέων σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ) την Τρίτη 12 Μαΐου 2015.
            Στην παρέμβαση αυτή τέθηκε από την πλευρά του Συλλόγου η σοβαρή ευθύνη που αναλαμβάνει τόσο  το Βρεφοκομείο όσο και ο Δήμος της Αθήνας, για το πρόβλημα που έχει προκύψει.
            Στη συνεδρίαση αυτή ενημερωθήκαμε ότι το πρόβλημα με εστιάζεται σε νομικά και γραφειοκρατικά κωλύματα, που απορρέουν από την πολιτική που εφαρμόζεται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το Δήμο.
            Καταγγέλλουμε το Δήμο της Αθήνας και το ΔΒΑ, γιατί ενώ γνώριζαν όλες αυτές τις διαδικασίες δεν πήραν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η ποιοτική σίτιση των παιδιών, η επάρκεια σε υλικά υγιεινής και καθαριότητας, σε παιδαγωγικό υλικό.
            Τη στιγμή που βιώνουμε αυτή την κατάσταση, το Βρεφοκομείο στέλνει σημειώματα σε γονείς για διαγραφή των παιδιών λόγω καθυστέρησης καταβολής τροφείων.
            Οι ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών μας είναι πάνω από κάθε νομική και γραφειοκρατική διαδικασία!
            Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε. Απαιτούμε άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα της σίτισης και των αναγκαίων υλικών καθαριότητας και υγιεινής. Εξοπλισμό των σταθμών με το απαραίτητο παιδαγωγικό υλικό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση των τροφείων.

Διεκδικούμε:
1. Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
2. Σίτιση επαρκή σε ποσότητα και ποιότητα.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.
4. Άμεση κρατική χρηματοδότηση για την διεύρυνση του δικτύου των βρεφικών και παιδικών σταθμών με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας του Δήμου ή άλλων κρατικών οργανισμών που είναι αναξιοποίητα ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες.
5. Καμιά απόλυση προσωπικού.
6. Προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα.
7. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο κτύπημα των δικαιωμάτων μας κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του. Η απάντηση μας πρέπει να είναι συλλογική και οργανωμένη. Οι γονείς να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας και των παιδιών μας στα χέρια μας. Αυτό είναι το καλύτερο μάθημα ζωής για τα παιδία μας.


Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας, συμμετέχουμε στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στις 10.30πμ, Πατησίων 252, Πλατεία Κολιάτσου. Παίρνουμε μέρος στις εκλογές του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: