Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Να δοθεί τώρα λύση στον ύπνο των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς!

 

 

 

Να δοθεί τώρα λύση στον ύπνο των νηπίων

στους Παιδικούς Σταθμούς!

Όσα παιδιά κατάφεραν φέτος να πιάσουν μία θέση «στον ήλιο» και να βρουν θέση σε βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό, έρχονται αντιμέτωπα με πολύ σοβαρές ελλείψεις σε μία σειρά ζητήματα.

Ένα από αυτά που αναδεικνύεται από την αρχή της χρονιάς είναι το ζήτημα της ανυπαρξίας χώρων ύπνου και κλινών στους παιδικούς σταθμούς. Ενδεικτικά, στον 1 Δ.Κ. Θεμιστοκλέους και στον 3Δ.Κ. Θερμοπυλών δεν υπάρχει ούτε χώρος ύπνου, ούτε κλίνες, ενώ σε άλλους σταθμούς όπως στον 1 Δ.Κ. Μαυρομιχάλη υπάρχουν 3-4 στρώματα, για να καλυφθούν οι ανάγκες πάνω από 20 παιδιών!

Ο ύπνος των νηπίων δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη και η κάλυψή της δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «επιπλέον κόστος». Είναι ζήτημα που επηρεάζει την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των μικρών παιδιών και επιβαρύνει με πολλούς τρόπους τους γονείς.

 Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση!

Διεκδικούμε από το Δημοτικό Βρεφοκομείο να πάρει άμεσα μέτρα για τη διαμόρφωση χώρου ύπνου για τα νήπια σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και όπου υπάρχουν να εξασφαλίσει ότι τα κρεβάτια αντιστοιχούν στον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται.

                               Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!      

 

Για αυτό παράλληλα διεκδικούμε:

  • Να εξασφαλιστεί θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό για όσα παιδιά αιτήθηκαν, αλλά απορρίφθηκαν

  • Να προσληφθεί άμεσα το απαιτούμενο εκπαιδευτικό, βοηθητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μαζί με παιδιάτρους που αυτή τη στιγμή είναι μόνο 3 για όλο τον Δήμο Αθηναίων!

  • Το Δημοτικό Βρεφοκομείο να αναλάβει όλο το κόστος βασικών αναλώσιμων, όπως πάνες, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, καθώς και τα υλικά που χρειάζονται για τις δραστηριότητες των παιδιών

  • Να ληφθούν μέτρα υγειονομικής φροντίδας (δωρεάν τεστ, κάλυψη των εκπαιδευτικών που νοσούν, αραίωση τμημάτων)

 

Καλούμε τους γονείς να έρθουν στις πρώτες συσκέψεις γνωριμίας με τον Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθηναίων γι’ αυτή τη χρονιά.

Ø Την Κυριακή 9/10 στις 11.00 στην παιδική χαρά του Εθνικού Κήπου για τις περιοχές του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου και 7ου Διαμερίσματος.

Ø Την Κυριακή 16/10 στις 11.00 στην παιδική χαρά, στη πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Λαμπρινή , για τις περιοχές του 5ου και 6ου Διαμερίσματος.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: