Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Σχόλιο για την τοποθέτηση της Διοίκησης του Δημοτικού Βρεφοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων σχετικά με τον ύπνο των νηπίων

 

  

 

 Σχόλιο για την τοποθέτηση
της Διοίκησης του Δημοτικού Βρεφοκομείου
στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων σχετικά με τον ύπνο των νηπίων

 «Όταν η πραγματικότητα σε διαψεύδει καταφεύγεις στη φαντασία.»

Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση της διοίκησης του Δημοτικού Βρεφοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών στις 4/10 σχετικά με τον ύπνο των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς και τα παιδιά που έχουν μείνει εκτός.

Με συνεννόηση γονιού-παιδαγωγού» έχει λυθεί ήδη το ζήτημα του ύπνου στους Παιδικούς Σταθμούς ενημέρωσε η Πρόεδρος του Βρεφοκομείου, δήλωση που αποτελεί πρόκληση για τους εκατοντάδες γονείς που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις και των δύο πλευρών, η πραγματικότητα είναι αυτή που ο Σύλλογός μας από την αρχή της χρονιάς αναδεικνύει: είτε δεν υπάρχουν κρεβάτια που να αντιστοιχούν στον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στο τμήμα είτε δεν υπάρχουν καν κρεβάτια στις δομές.

Παράλληλα, η διοίκηση του Βρεφοκομείου παρουσίασε ως επιτυχία την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής να καλύψει τις ανάγκες των βρεφών για μία θέση στους Παιδικούς Σταθμούς, με το επιχείρημα ότι «μόνο 306 βρέφη έμειναν φέτος εκτός παιδικών».

Απαιτούμε να σταματήσουν η διοίκηση του Βρεφοκομείου και η Δημοτική Αρχή να παρουσιάζουν μία «μαγική» εικόνα για την κατάσταση της προσχολικής αγωγής στο Δήμο Αθηναίων και να δώσουν τώρα πραγματική λύση στα προβλήματα.

Διεκδικούμε:  

·       να καλυφθεί η επείγουσα ανάγκη για τον ύπνο των νηπίων, με δημιουργία ή βελτίωση των υποδομών στους Παιδικούς Σταθμούς και άμεση πρόσληψη απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

·        να εξασφαλιστεί θέση για όλα τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών.

 

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

 Το ΔΣ του Συλλόγου

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: