Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Για τη νέα σχολική χρονιά...

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ syllogosgonewnpaidikwnstathmwn.blogspot.gr | sulvrefath@gmail.com | 6983294556 – 6980394867

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθηναίων εύχεται καλή σχολική χρονιά στους μικρούς μας μαθητές και στους γονείς!

Οι παιδικοί σταθμοί άνοιξαν, με πολλά παιδιά όμως να μένουν εκτός μιας και οι διαθέσιμες θέσεις είναι λιγότερες από τις ανάγκες που υπάρχουν. Πολλοί είναι οι γονείς που παρόλο που πληρούν τις προϋποθέσεις αναγκάζονται να καταφύγουν στη λύση του ιδιωτικού σταθμού, επιβαρύνοντας το ήδη περιορισμένο εισόδημά τους.

Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι τα παιδιά μας λόγω ηλικίας είναι πιο ευάλωτα στο κορωνοϊό, δε θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο κάποιες γενικές συστάσεις και να γίνεται επίκληση στην ατομική ευθύνη, αλλά να παρθούν μέτρα υγειονομικής φροντίδας.

Υπάρχουν ακόμα νηπιακά τμήματα στο Δήμο Αθηναίων που φτάνουν τους 28 μαθητές με μόνο δύο δασκάλες, γεγονός που διαταράσσει το ρόλο του παιδαγωγού, καθώς καταντούν να κάνουν φύλαξη. Ταυτόχρονα υπάρχουν ζητήματα στις δομές που παραμένουν άλυτα, λόγω των υποδομών, όπως ο ύπνος των νηπίων που δεν προβλέπεται, ενώ πολλές από τις εργασίες σε κάποιες δομές που θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιήθηκαν ενόσω ήταν κλειστές το καλοκαίρι, δεν πραγματοποιήθηκαν.

 

Διεκδικούμε:

·  τη λήψη μέτρων υγειονομικής φροντίδας (δωρεάν τεστ, κάλυψη των εκπαιδευτικών που νοσούν, αραίωση κα)

·  την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού

·  την άμεση πρόσληψη παιδιάτρων

·  τη διαμόρφωση χώρων ύπνου για τα νήπια

·  το Δημοτικό Βρεφοκομείο να αναλάβει το κόστος βασικών αναλώσιμων, όπως πάνες, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, καθώς και τα υλικά που χρειάζονται για τις δραστηριότητες των παιδιών, μαρκαδόρους κτλ.

Κανένας γονιός μόνος του!

 

Όλοι μαζί να κάνουμε το Σύλλογο μας πιο μαζικό, πιο δυνατό να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε Παιδικούς Σταθμούς, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας για ολόπλευρη και αναβαθμισμένη Προσχολική Αγωγή.

 

Να συμμετέχουμε στις συνελεύσεις γονέων που υποχρεούται κάθε σταθμός να κάνει, για να εκλέξει εκπρόσωπο γονέων.

 

Σας καλούμε όλους σε συναντήσεις γνωριμίας με το Σύλλογο για τη φετινή χρονιά

Ø     Την Κυριακή 9/10 στις 11.00 στην παιδική χαρά του Εθνικού Κήπου για τις περιοχές του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου και 7ου Διαμερίσματος

Ø     Την Κυριακή 16/10 στις 11.00 στην παιδική χαρά, στη πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Λαμπρινή , για τις περιοχές του 5ου και 6ου  Διαμερίσματος.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΔΣ του Συλλόγου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: