Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

                 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ                         syllogosgonewnpaidikwnstathmwn.blogspot.gr   

                  sulvrefath@gmail.com 6983294556 - 6980394867

 

      ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ

για τους πίνακες οριστικής κατάταξης

         Αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες του Δημοτικού Βρεφοκομείου για τις θέσεις στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Εκ των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι αυτή τη στιγμή εκτός βρεφικών σταθμών μένουν περίπου 400 βρέφη, αριθμός που δεν θα είναι δυνατόν να απορροφηθεί, ούτε με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Αντίστοιχα, για τους παιδικούς σταθμούς αρκετοί γονείς έλαβαν την απάντηση του «επιλαχών». 

        Για άλλη μία χρονιά εκατοντάδες οικογένειες βρίσκονται «στον αέρα», ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ακολουθεί και ο Δήμος Αθηναίων, που όχι μόνο δεν έχει ως προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών της προσχολικής αγωγής, αλλά την υποβαθμίζει σταθερά κλείνοντας δομές ή συγχωνεύοντάς τες. 

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  ● Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός των παιδικών σταθμών. Συγκεκριμένα για τα βρέφη, η δημοτική αρχή να εξασφαλίσει κτήρια για να αξιοποιηθούν γι αυτή την χρήση. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για να εξασφαλιστεί η λειτουργία αυτών των δομών. 

    Όσοι γονείς βρεφών και νηπίων έχουν αντίστοιχο θέμα να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών στα εξής τηλεφωνα: 6983294556 και 6980394867. 

                                                                                                                           

                                                                                                                   Αθήνα 29/7/2022

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: