Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Σπιτική πλαστελίνη: η πιο εύκολη συνταγή



Η σπιτική πλαστελίνη είναι αγαπημένο παιχνίδι στο σπίτι μας γιατί τη φτιάχνουμε όποτε θέλουμε, σε ότι χρώμα μας αρέσει και σε όποια ποσότητα θέλουμε! Είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις τη δική σου σπιτική πλαστελίνη που πραγματικά θα ξετρελαθείτε κι εσείς και τα μικρά σας! Το σημαντικότερο είναι ότι η σπιτική πλαστελίνη φτιάχνεται με υλικά που ήδη έχουμε σπίτι μας! Έτσι είναι κατάλληλη ακόμα και για τα πιο μικρά παιδιά αφού είναι εντελώς ακίνδυνη!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το αλάτι και χωρίζουμε σε τόσα μπολ όσα τα χρώματα πλαστελίνης που θέλουμε να φτιάξουμε. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.  Όσο περισσότερο βάλουμε τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα της πλαστελίνης. Επίσης προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Εμείς φτιάξαμε πέντε χρώματα σπιτικής πλαστελίνης. Χρησιμοποιήσαμε κίτρινο, κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύοντας το κόκκινο με το μπλε βγήκε ένα χρώμα μωβ σκούρο. Τόσο απλά, εύκολα και διασκεδαστικά φτιάξαμε τη δική μας πλαστελίνη!

Την πλαστελίνη αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε πάρα πολλές φορές αφού δεν στεγνώνει εύκολα. Αρκεί μετά από κάθε χρήση να αποθηκεύετε όλα τα κομμάτια σε πλαστικό σακουλάκι καλά κλεισμένο. Εμείς όταν τελειώνει το παιχνίδι, βάζουμε κάθε χρώμα πλαστελίνης σε διαφορετικό σακουλάκι και τα φυλάμε σε ένα κουτί.
Καλό παιχνίδι!

Από mylittleworld.gr