Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου για απολυμένους ΔΒΑ και κινητοποίηση




Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθηναίων στηρίζουμε τον αγώνα των 100 απολυμένων από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και θα συμμετέχουμε στην παρέμβαση που οργανώνει η
Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11 π.μ. στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη (στο Δημαρχείο στην οδό Αθηνάς) και στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Καστανάκη (κεντρικά του Δήμου, οδός Λιοσίων).

Οι 100 εργαζόμενοι (καθαριότητα, γενικά καθήκοντα κλπ) απολύθηκαν πριν από περίπου 5 μήνες και ακόμη δεν υπάρχει καμία ουσιαστική δέσμευση για την επαναπρόσληψή τους. Η μείωση του ήδη ελλιπούς προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στους παιδικούς σταθμούς οδηγεί σε συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών και της ολόπλευρης φροντίδας που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας. Δεν δεχόμαστε καμία «έκπτωση» στην καθαριότητα, στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και στη συνολική λειτουργία των παιδικών σταθμών. Στεκόμαστε «απέναντι» στην περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Επιπλέον οι συχνές αλλαγές στο προσωπικό επηρεάζουν την ψυχολογία των παιδιών, που σε αυτή την τρυφερή ηλικία έχουν ανάγκη να έρχονται σε επαφή με σταθερά και οικεία πρόσωπα.

  • Απαιτούμε από τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων σε θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα.
  • Απαιτούμε να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο παιδαγωγικό και άλλο προσωπικό για να καλυφθούν όλα τα κενά που παρατηρούνται σε αρκετούς σταθμούς της Αθήνας και να μειωθεί η προβλεπόμενη αναλογία παιδαγωγών – παιδιών που δεν αντιστοιχεί στις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες.


7/11/2017


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΜΑΛΙΑ ΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ                                  ΕΛΕΝΗ ΜΑΪΛΗ