Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023


Δελτίο Τύπου

Από την κινητοποίηση στο Δημαρχείο της Αθήνας

Την περασμένη Δευτέρα γονείς και εκπαιδευτικοί από σχολεία του Δήμου της Αθήνας συναντηθήκαμε έξω από το Δημαρχείο διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των σχολείων που ανήκουν στο Δήμο, όπως τους απαραίτητους αντισεισμικούς και αντιπυρικούς ελέγχους, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ανέγερση σχολικών κτιρίων αντί της εγκατάστασης κοντέινερ και των συστεγάσεων, τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και την αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία από το κράτος και τον Δήμο.

Ως Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών βρεθήκαμε κι εμείς εκεί για να ζητήσουμε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, όπως επίσης και την εξασφάλιση βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, με δωρεάν σύγχρονες, υλικοτεχνικές υποδομές, κτιριακή επάρκεια και καταλληλότητα, με δωρεάν παροχή ποιοτικής επαρκούς και κατάλληλης για τα παιδιά τροφής, χωρίς τροφεία, στελεχωμένοι με επαρκές, σταθερό και μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όλους εμάς και τα παιδιά μας μας υποδέχτηκαν και αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδό μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τέθηκαν, κατάφεραν να μπουν στη Συνεδρίαση εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων του Δήμου, όπως επίσης και εκπαιδευτικοί. Έτσι, μπορέσαμε να καταγγείλουμε αυτοπροσώπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί καθημερινά, όπως επίσης και την αδιαφορία των υπευθύνων, που βάζουν στο συρτάρι τα προβλήματα που υπάρχουν και συνεχώς αυξάνονται.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών για τα παιδιά μας, γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και νέες διαμαρτυρίες με κύρια αιχμή το κτιριακό.

Το ΔΣ του Συλλόγου

22/11/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: