Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023


 

    Τον ενάμιση μήνα που λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί όλοι εμείς οι γονείς και τα παιδιά μας ήρθαμε αντιμέτωποι με σειρά προβλημάτων. Αρχικά, για μία ακόμη χρονιά εκατοντάδες βρέφη βρέθηκαν εκτός δομών. Την ίδια στιγμή υπήρξαν παιδικοί σταθμοί που δεν άνοιξαν από την 1η Σεπτεμβρίου, λόγω του ότι οι εργασίες ανακαίνισης δεν είχαν ολοκληρωθεί και όσοι είχαν ανακαινιστεί και άνοιξαν το περιβάλλον δεν ήταν κατάλληλο για να φιλοξενήσουν παιδιά. Έγιναν χωροταξικές αλλαγές οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δημιούργησαν υπεράριθμα τμήματα, αφού περιόρισαν τον αριθμό των τάξεων, ενώ τα πάγια προβλήματα, όπως οι ελλείψεις παιδαγωγών και οι ελλείψεις κρεβατιών, συνεχίζουν να υπάρχουν.


Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση!

Ζητούμε από το Δημοτικό Βρεφοκομείο να πάρει άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων με τα οποία ήρθαμε και φέτος από την αρχή της χρονιάς αντιμέτωπο.


Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!

Γι’ αυτό και ως Σύλλογος διεκδικούμε:

  • Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό

  • Εδώ και τώρα να δοθεί λύση με τα υπεράριθμα τμήματα και με τα εκατοντάδες βρέφη που έχουν μείνει εκτός παιδικών σταθμών. Να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι στους ήδη υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς και να αξιοποιηθούν χώροι και κτήρια που υπάγονται στην ιδιοκτησία του Δήμου για την ανέγερση σύγχρονων παιδικών σταθμών.

  • Να καταργηθούν τα απαράδεκτα τροφεία.

  • Να γίνουν προσλήψεις παιδιάτρων, οι 3 δεν επαρκούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

  • Να διασφαλιστεί ότι κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα της μεσημεριανής ανάπαυσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αν είναι ο γονέας εργαζόμενος ή όχι.

  • Το Δημοτικό Βρεφοκομείο να αναλάβει αποκλειστικά το κόστος των βασικών αναλώσιμων για την φροντίδα των βρεφών και των νηπίων (πάνες, μωρομάντηλα, κρέμα αλλαγής, αφρόλουτρο), όπως επίσης και των απαραίτητων υλικών για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών (μαρκαδόροι, πλαστελίνες κλπ), χωρίς να ζητείται από τους γονείς να τα παρέχουν.


Καλούμε τους γονείς να έρθουν σε μία πρώτη συνάντηση, γι’ αυτή την χρονιά, με τον Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 11.00 στην παιδική χαρά του Εθνικού κήπου, για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε από κοντά τα ζητήματα που έχουν προκύψει στους παιδικούς σταθμούς.


Κανένας γονιός μόνος του!


Όλοι μαζί να κάνουμε το Σύλλογο μας πιο μαζικό, πιο δυνατό να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε Παιδικούς Σταθμούς, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας για ολόπλευρη και αναβαθμισμένη Προσχολική Αγωγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: