Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

 

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθηναίων εκφράζουμε τη θλίψη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και κυρίως νέα παιδιά και απαιτούμε να μην συγκαλυφθεί καμία από τις αιτίες.

        Όμως, η οργή μας ξεχειλίζει! Χθες ήταν οι κακοτεχνίες στις παιδικές χαρές και σήμερα το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η ανασφάλεια και ο φόβος για όλους εμάς τους γονείς είναι μία πραγματικότητα. Δεν μπορεί να αφήνουμε στην τύχη το αν το παιδί μας διατρέχει κίνδυνο είτε στην παιδική χαρά της γειτονιάς μας, είτε μπαίνοντας στα τρένα, είτε οπουδήποτε αλλού. Ένα είναι το συμπέρασμα, ότι το δικαίωμά μας για μία αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, για πρόσβαση σε ασφαλείς μετακινήσεις, σε ασφαλή σχολικά κτίρια, σε ποιοτική εκπαίδευση και υγεία είναι για δημοτική αρχή, κυβέρνηση, εταιρείες κόστος. Δεν μπορούμε πια να επιτρέψουμε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας, γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη.

        Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σωματεία, φορείς του γονεϊκού κινήματος, φοιτητικοί σύλλογοι και στην απεργία στις 8 Μάρτη, στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Όλοι μαζί να καταδικάσουμε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα και να διεκδικήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, σε όλους τους χώρους δουλειάς!

 

Για να μας παίρνουν πάντα τα παιδιά μας, όταν φτάνουν!

 

 

Το ΔΣ του Συλλόγου

Αθήνα, 07/03/2023

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: