Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Για το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών στις 11 Ιανουαρίου

 

Το    Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθηναίων εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους τους γονείς και στο προσωπικό του ΔΒΑ. Ευτυχισμένο το 2021 με Υγεία, Ελπίδα και Αισιοδοξία!

Ιδιαίτερα ευχόμαστε στα μικρά παιδιά μας να είναι υγιή και χαρούμενα το νέο έτος και να έχουν δίπλα τους γονείς με λιγότερα προβλήματα και βάσανα για να μας βλέπουνε και να μας χαίρονται περισσότερο και καλύτερα!

 

Αγαπητοί γονείς,

Η θέση μας είναι οι Παιδικοί Σταθμοί να είναι ΑΝΟΙΧΤΟΙ και με ΟΛΑ τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ από τη διασπορά του ιού. Αυτό είναι το σωστό για τα μικρά παιδιά μας και ως εκτούτου αποτελεί κοινωνική και παιδαγωγική ανάγκη.

 

Το κλείσιμο τους το Νοέμβριο απλά επιβεβαίωσε την ΑΡΝΗΣΗ της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας και της Κυβέρνησης να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

 

Πριν το κλείσιμο...υπήρξε παντελής απουσία μαζικών και επαναλαμβανόμενων test, απουσία προσλήψεων παιδαγωγών και προσωπικού καθαριότητας, απουσία μέτρων για την αύξηση των αιθουσών και των Σταθμών για τη μείωση του συγχρωτισμού!

 

Πριν το κλείσιμο...η πλειοψηφία των Παιδικών Σταθμών υπολειτουργούσε και προκλήθηκαν για εβδομάδες πολλά προβλήματα τόσο στους γονείς όσο και στο προσωπικό!

 

Έφτασε Γενάρης...

Ανακοινώθηκε το «άνοιγμα» από 11/1 αλλά συγκεκριμένη ενημέρωση από το ΔΒΑ δεν υπάρχει!

Υπάρχει αναμονή αλλά και ανασφάλεια...

Υπό ποιές συνθήκες θα επιστρέψουν τα παιδιά μας στις αίθουσες;

 

Τι μέτρα έχουν παρθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήταν κλειστοί για το ασφαλές άνοιγμά τους; Για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους;

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Δυστυχώς οι απαντήσεις είναι απογοητευτικές, αυξάνουν τις ανησυχίες μας και αποκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες και τα ψέμματα της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης!

 

Δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα!

Οι Παιδικοί Σταθμοί πάνε να ανοίξουν ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Σα να μην υπάρχει πανδημία με χιλιάδες νεκρούς! Σα να μην υπάρχει ανάγκη για αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης της διασποράς...

 

Παράδειγμα 1ο:

Προσλήφθηκαν από το ΔΒΑ 30 άτομα εκ των οποίων μόνο 10 παιδαγωγοί για 70 σταθμούς!

Παράδειγμα 2ο:

Το ΔΒΑ διέθεσε ένα κονδύλι μόνο 60.000 ευρώ για test-κορωνοϊού ίσα που φτάνει για να κάνει ένα μόνο test ο κάθε εργαζόμενος. ΚΑΜΙΑ προβλεψη για τα παιδιά και τους γονείς! ΚΑΜΜΙΑ πρόβλεψη για μαζικά και επαναλαμβανόμενα test τόσο στο προσωπικό όσο και στα παιδιά και τις οικογένειές τους!

ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ η κοροϊδία και η συνειδητή αδιαφορία τους!

 

Από τη μία κλείνουν τους παιδικούς σταθμούς, κλείνουν τα παιδιά μας και όλο τον κόσμο στο σπίτι, καταδικάζουν με την πολιτική τους σε φτώχεια και μιζέρια μικρούς επαγγελματίες και μισθωτούς...

 

Κι από την άλλη επειδή μετράνε τις ανάγκες μας και τα απαραίτητα μέτρα «ως περιττό κόστος που καλό θα ήταν να αποφευχθεί» προσπαθούν με ψίχουλα, με ημίμετρα και με αντιφάσεις να πείσουν πως όλα βαίνουν καλώς...

 

Όταν όμως πρόκειται για τους επιχειρηματικούς ομίλους εκεί δε μετράνε και το τελευατίο ευρώ, εκεί δε τσιγκουνεύονται. ΕΚΕΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ όπως αποκαλύπτεται με τις επιλογές τόσο της Διοίκησης του Δήμου της Αθήνας όσο και της Κυβέρνησης!

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών τους Δήμου της Αθήνας θέλουμε να σας ζητήσουμε να ενώσουμε τις φωνές μας έτσι ώστε να ακουστούν πιο δυνατά και καθαρά τα αιτήματά μας:

 

ΑΜΕΣΑ και χωρίς άλλες καθυστερήσεις...

 

·            Να πραγματοποιηθούν μαζικά test σε προσωπικό, παιδιά και γονείς πριν το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών και μετέπειτα να πραγματοποιούνται τακτικά επαναλαμβανόμενα test στους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς επιβάρυνση!

 

·            Προσλήψεις παιδιάτρων ώστε να επαρκούν για όλους τους παιδικούς σταθμούς!

 

·            Προσλήψεις όλου του αναγκαίου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι υγιεινής και ασφάλειας!

 

·            Να λυθούν ΤΑΧΥΤΑΤΑ τα διάφορα προβλήματα (υποδομής, εξοπλισμού, αιθουσών) σε Παιδικούς Σταθμούς!

 

·            Να απαλλοτριωθούν κατάλληλοι χώροι  ή να αξιοποιηθούν υπάρχοντες για την κατασκευή νέων Παιδικών Σταθμών!

 

·            Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς και δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την αποφυγή του συγχρωτισμού στην τάξη, στο παιχνίδι, στη σίτιση, στον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή!

 

·            Χορήγηση με επάρκεια όλων των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας, για τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: