Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΒΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Έτος Ίδρυσης 2012 - Αριθμ. Πρωτοδικείου 175239/8259/2012
syllogosgonewnpaidikwnstathmwn.blogspot.gr, sulvrefath@gmail.cοm

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογός μας, εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους 83
εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας που απολύθηκαν πρόσφατα από τη διοίκηση του ΔΒΑ, με πρόσχημα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή της Αθήνας, που με
μοιρασμένους ρόλους, χτυπάνε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά και το δικαίωμα των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή, επιδιώκοντας την ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση των βρεφονηπιακών σταθμών, που θα γίνουν βορρά στους ιδιώτες. Θεωρούμε ότι είναι άδικο και αντεργατικό να διαχωρίζει η διοίκηση του δήμου 83 εργαζομένους, όταν συνεχίζουν να δουλεύουν εδώ και δύο χρόνια με τις ίδιες παρατάσεις.

Επιπλέον, ως σύλλογος που εκπροσωπεί τους γονείς των βρεφών και νηπίων που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη μεγάλη συμβολή των εργαζομένων αυτών στην εύρυθμη λειτουργία των σταθμών και ανησυχούμε ότι αν δεν ανακληθεί άμεσα η απόφαση και προχωρήσουν οι απολύσεις, τότε οι επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά μας θα είναι σοβαρές.

Συμπαραστεκόμαστε στα αίτηματά τους και παλεύουμε για:

  •  Άμεση ανάκληση των απολύσεων
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών σταθμών, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ